Somon la gratar cu sos de usturoi din: rozmarin, sare, piper, usturoi, ulei de masline, lamaie, file de somon, salata verde, parmezan, rosii cherry, fasole verde. Ingrediente: 1 lingura rozmarin proaspăt, tocat sare si piper 2 catei de usturoi ulei de măsline coaja și sucul de la 1 lamaie 2 fileuri de somon 1/2 salata […]
Somon sashimi
PrinteazaSomon sashimi. Somonul se potriveşte foarte bine cu complicata tehnică japoneză de feliere a peştelui crud (sashimi înseamnă „carne găurită”). Pestele folosit trebuie să fie absolut proaspăt; de asemenea, ar fi bine ca somonul să fie pescuit în perioada în care carnea sa este foarte bogată în uleiuri naturale, adică vara.
Modul de prezentare a somonului sashimi depinde de grosimea feliilor. Cele tăiate foarte subţire se servesc de regulă cu un sos ponzu, făcut dintr-un amestec japonez de shoyu, adică soia, suc de lămâie, mirin (vin de orez uşor) şi fulgi uscaţi de pâlămidă.
Dacă feliile au aproximativ 1 cm grosime, se servesc cu un sos mai puternic, în care shoyu se combină cu hrean wasabi ras fin sau cu pastă de wasabi şi felii de ghimbir tăiate foarte subţire, cât foiţa de hârtie.
Somonul sashimi se poate garnisi cu câteva frunze mici de salată (frunzele de shiso japonez dau acestui fel de mâncare un aer de autenticitate, dar se poate folosi şi cresonul), şi câteva felii de daikon, ridichea albă japoneză ce are un gust atât de delicat.
Un fapt care pe occidentali îi descumpăneşte este acela că în limba japoneză acelaşi cuvânt denumeşte atât somonul, cât şi vinul tradiţional din orez, binecunoscutul sake.
Somon sashimi
Pofta buna!
Somon cu sos pesto
Somon cu sos pesto din: migdale, fileuri de somon, frunze de busuioc, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1/2 cana migdale feliate 4 fileuri dezosate de somon 2 cani de frunze de busuioc 2 linguri de suc de lamaie 1/2 lingurita usturoi tocat 6 linguri de ulei de masline sare piper […]
Pasta de somon si branza
Pasta de somon si branza din: somon, crema de branza, ceapa, lamaie, marar, piper. Ingrediente: 200 g somon afumat un borcan de cremă de brânză o legătură ceapă verde sucul de la 1/2 lămâie mărar piper Mod de preparare: Somonul se taie cât mai mic sau se mixează. Se pune într-un castron şi se adaugă […]
Pofta buna!