Somon şi ton cu lapte de cocos

Printeaza

O reteta de somon si ton cu lapte de cocos din: nuca de cocos, fileuri de somon, fileuri de ton, lime, usturoi, salata verde, rosii cherry, sare si piper negru.

Ingrediente:Somon şi ton cu lapte de cocos

  • 1 nucă de cocos
  • 200 g fileuri de somon
  • 200 g fileuri de ton
  • 3 lime (lămâi verzi)
  • 2 căţei de usturoi
  • 8 frunze de salată verde pentru ornat
  • 8 roşii cherry pentru ornat
  • sare
  • piper negru, boabe

 

 

Mod de preparare:

Spargeţi nuca de cocos, scoateţi miezul de pe coaja maro, apoi zdrobiţi-l într-o piuliţă de lemn, adăugând tot atâta cantitate de apă. Amestecaţi şi lăsaţi într-un castronel în frigider 30 de minute.

Apoi strecuraţi com­poziţia printr-o sită deasă peste care aţi pus o bucăţică de tifon, stoarceţi bine pulpa rămasă în tifon până iese tot sucul şi pu- neţi-l iar în frigider până în clipa în care îl veţi folosi.

Stoarceţi şi strecuraţi sucul a două lime, iar pe a treia feliaţi-o subţire, tăind în două unele felii. Pregătiţi marinata amestecând sucul şi feliile de lime cu usturoiul curăţat şi zdrobit, cu un praf de sare şi puţin piper.

Tăiaţi cubuleţe tonul şi somonul, ameste- caţi-le într-un castron şi acoperiţi-l cu mari­nata de lime. Puneţi castronul în frigider 2 ore. Spălaţi inima ţde salată verde şi aşezaţi câte două frunze pe fundul a patru farfurii adânci, împreună cu câte două roşii cherry spălate şi tăiate felioare.

Scurgeţi peştele din marinată, aranjaţi-l pe farfurii şi stropiţi bine totul cu lapte de cocos filtrat. înainte de a servi, lăsaţi preparatul circa 30 de minute în frigider.

Somon şi ton cu lapte de cocos

Somon şi ton cu lapte de cocos

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.