Somon şi ton cu lapte de cocos
PrinteazaO reteta de somon si ton cu lapte de cocos din: nuca de cocos, fileuri de somon, fileuri de ton, lime, usturoi, salata verde, rosii cherry, sare si piper negru.
- 1 nucă de cocos
- 200 g fileuri de somon
- 200 g fileuri de ton
- 3 lime (lămâi verzi)
- 2 căţei de usturoi
- 8 frunze de salată verde pentru ornat
- 8 roşii cherry pentru ornat
- sare
- piper negru, boabe
Mod de preparare:
Spargeţi nuca de cocos, scoateţi miezul de pe coaja maro, apoi zdrobiţi-l într-o piuliţă de lemn, adăugând tot atâta cantitate de apă. Amestecaţi şi lăsaţi într-un castronel în frigider 30 de minute.
Apoi strecuraţi compoziţia printr-o sită deasă peste care aţi pus o bucăţică de tifon, stoarceţi bine pulpa rămasă în tifon până iese tot sucul şi pu- neţi-l iar în frigider până în clipa în care îl veţi folosi.
Stoarceţi şi strecuraţi sucul a două lime, iar pe a treia feliaţi-o subţire, tăind în două unele felii. Pregătiţi marinata amestecând sucul şi feliile de lime cu usturoiul curăţat şi zdrobit, cu un praf de sare şi puţin piper.
Tăiaţi cubuleţe tonul şi somonul, ameste- caţi-le într-un castron şi acoperiţi-l cu marinata de lime. Puneţi castronul în frigider 2 ore. Spălaţi inima ţde salată verde şi aşezaţi câte două frunze pe fundul a patru farfurii adânci, împreună cu câte două roşii cherry spălate şi tăiate felioare.
Scurgeţi peştele din marinată, aranjaţi-l pe farfurii şi stropiţi bine totul cu lapte de cocos filtrat. înainte de a servi, lăsaţi preparatul circa 30 de minute în frigider.
Somon şi ton cu lapte de cocos
Poftă bună!