Somon cu soia, ghimbir şi tăieţei
PrinteazaO reteta de somon cu soia, ghimbir si taitei din: ghimbir, usturoi, sos de soia, otet de vin de orez, somon, taitei, boabe de soia, porumb baby si fasole mangetout.
- 1 bucata de ghimbir de marimea degetului mare, curatat si tocat fin
- 1 catel de usturoi, tocat fin
- 6 linguri sos de soia
- 4 linguri otet de vin de orez
- 4 fileuri de somon, in jur de 140 g fiecare
- 200 g de taitei
- 300 g boabe de soia
- 175 g de baby porumb
- 175 g de fasole mangetout
Mod de preparare:
Intr-un castron mic se amesteca ghimbirul, usturoiul, soia si otetul. Se adauga somonul si se lasa la marinat 10 minute. Se incinge o tigaie mare nonaderenta. Se scoate somonul din marinata cu ajutorul unei spumiere si se prajeste doua-trei minute pe fiecare parte, apoi se adauga marinata si putina apa si se lasa sa fiarba un minut.
Se fierb taiteii urmand instructiunile de pe pachet. Se adaugă soia în ultimele trei minute, apoi baby porumbul şi fasolea mangetout în ultimul minut. Se scurge totul foarte bine. Se servesc tăieţeii şi legumele cu somon şi cu sosul turnat pe deasupra.
Somon cu soia, ghimbir şi tăieţei
Pofta buna!