Somon cu sos alb si spanac
PrinteazaO retete de somon cu sos alb si spanac din: fileuri de soomon, sare, piper, cimbru, unt, faina, nucsoara, lapte, ceapa verde, zeama de lamaie, zahar si ulei de masline.
- 8 fileuri de somon
- sare
- piper
- cimbru verde
Pentru sos:
- 100g unt
- 3 linguri făină
- nucşoară
- 400 ml lapte
- o legătură ceapă verde
- un kg spanac
- zeama de la 2-3 lămâi
- o linguriţă zahăr
- ulei de măsline pentru salată
Mod de preparare:
Se stropeşte somonul cu suc de lămâie şi se dă la rece. Pentru sos se topeşte untul, se adaugă făina, sarea, se amestecă bine şi, la final, se pune laptele călduţ. Se rade nucşoară si se dă în clocot.
Se opăreşte spanacul 10-15 minute, cât să se înmoaie uşor, apoi se scoate în sită. Se pregăteşte cu sos de lămâie, ulei, zahăr şi ceapă verde. Se pune somonul pe grătar si se rumeneşte. Se serveşte pe pat de spanac cu ceapă verde.
Somon cu sos alb si spanac
Pofta buna!