Somon cu sos alb si tarhon

Printeaza

Somon cu sos alb si tarhon din: file de somon, sare, piper, unt, faina, lapte, nucsoara si tarhon.

 

Ingrediente:

  • 4 bucati file de somon
  • sare
  • piper negru macinat
  • 25 g unt

pentru sos:

  • 75 g unt
  • 2 lingurite faina
  • 350 ml lapte
  • sare
  • un praf nucsoara
  • o legatura tarhon

 

Mod de preparare:

Se condimentează bucăţile de somon cu sare şi piper mă­cinat. Se ung cu unt şi se lasă câteva minute la macerat.

Se prepară, între timp, sosul. Se topeşte untul, se adaugă făina cernută şi sare. Se încăl­zeşte laptele şi se toarnă peste unt şi făină.

Se amestecă uşor să nu se prindă.

Spre final, se adaugă nucşoara şi tarhonul. Se pun bucăţile de somon în folie de aluminiu şi se coc în cuptorul încins în prealabil.

Se servesc cu sosul alb cu tarhon şi se ornează cu frunze proas­pete de tarhon.

 

Somon cu sos alb si tarhon

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.