Somon cu sos alb si tarhon
PrinteazaSomon cu sos alb si tarhon din: file de somon, sare, piper, unt, faina, lapte, nucsoara si tarhon.
Ingrediente:
- 4 bucati file de somon
- sare
- piper negru macinat
- 25 g unt
pentru sos:
- 75 g unt
- 2 lingurite faina
- 350 ml lapte
- sare
- un praf nucsoara
- o legatura tarhon
Mod de preparare:
Se condimentează bucăţile de somon cu sare şi piper măcinat. Se ung cu unt şi se lasă câteva minute la macerat.
Se prepară, între timp, sosul. Se topeşte untul, se adaugă făina cernută şi sare. Se încălzeşte laptele şi se toarnă peste unt şi făină.
Se amestecă uşor să nu se prindă.
Spre final, se adaugă nucşoara şi tarhonul. Se pun bucăţile de somon în folie de aluminiu şi se coc în cuptorul încins în prealabil.
Se servesc cu sosul alb cu tarhon şi se ornează cu frunze proaspete de tarhon.
Somon cu sos alb si tarhon
Pofta buna!