Somon cu sos de broccoli

Printeaza

Somon cu sos de broccoli din: somon, oua, morcov, arde gras, broccoli, cartofi, unt, lapte, ceapa verde, patrunjel, miez de nuca, sare, piper, paine prajita, busuioc.

Ingrediente:

  • 500 g somon
  • 4 oua
  • un morcov
  • un ardei gras
  • 600 g broccoli
  • doi cartofi
  • 100 g unt
  • 200 ml lapte
  • ceapa verde
  • o legatura de patrunjel
  • 150 g miez de nuca
  • sare
  • piper
  • sare mare
  • paine prajita
  • busuioc

 

Mod de preparare:

Somonul se spală, se scurge de apă, se taie cuburi, se presară cu piper şi se aşază într-o tavă acoperită cu un strat de sare mare.

Se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu până capătă culoarea roz. Broccoli se spală şi se fierbe în apă cu sare.

Separat se fierb cartofii curăţaţi de coajă şi se pasează.

Se pasează şi broccoli, se adaugă trei sferturi din unt, laptele fiert, sare, piper şi pătrunjel tocat. Se adaugă jumătate din miezul de nucă tocat mărunt, se amestecă şi se păstrează la cald.

Ouăle se amestecă bine cu morcovul dat prin răzătoarea cu ochiuri mici, pătrunjel tocat, sare şi piper.

Se adaugă miezul de nucă rămas tocat, o legătură ceapă verde tocată mărunt şi puţină apă.

Se încinge o tigaie, se pune puţin unt, se toarnă din compoziţie şi se prăjeşte o omletă.

Se procedează la fel cu restul compoziţiei, apoi se servesc alături de somon şi sosul de broccoli.

Se servesc ca atare sau cu paine prajita in ulei cu busuioc.

 

Somon cu sos de broccoli

Somon_cu_sos_de_broccoli

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.