Somon cu sos de ciocolată

Printeaza

Somon cu sos de ciocolată din: somon, ciocolata neagra, smantana, cuscus, fasole verde, ardei capia, morcov, mazare, ceapa, ulei de floarea soarelui, lamaie, sare, patrunjel, ciocolata cu chili.

Ingrediente:Somon_cu_sos_de_ciocolata

  • 4 bucati de somon
  • 200 g ciocolata neagra
  • 150 ml smantana
  • 150 g cuscus
  • 200 g fasole verde
  • un ardei capia
  • un morcov
  • 150 g mazare
  • o ceapa
  • 75 ml ulei de floarea soarelui
  • o lamaie
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • ciocolata cu chili

 

Mod de preparare:

Somonul se spală, se taie bucăţi, se stropeşte cu ulei şi se condimentează. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduce în cuptorul încins şi se coace 20-30 de minute la foc potrivit. Fasolea verde, mazărea şi morcovul tăiat cubuleţe se fierb în apă cu sare şi se pun într-o strecurătoare.

Ceapa se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pune la călit în uleiul încins. Se lasă două minute, se adaugă ardeiul capia tăiat cubuleţe, se prăjesc două minute, apoi se adaugă legumele fierte.

Se mai ţin două minute pe foc, se amestecă bine cu cuşcuşul hidratat cu apă clocotită, se condimentează şi se adaugă pătrunjel tocat.

Se înfierbântă smântână, se adaugă ciocolata neagră ruptă bucăţele, sare şi piper după gust. Se fierb două minute, se pun cuşcuşul şi somonul în farfurii, se toarnă sosul de ciocolată şi se servesc imediat.

In loc de ciocolata simpla se poate folosi ciocolata neagra cu chili.

Somon cu sos de ciocolată

Somon_cu_sos_de_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.