File de somon cu mango din: fileuri de somon, zahar brun, fasole verde, mango, ceapa, frunze de menta, nuca de cocos, ardei iute, crema de cocos, lime, sos de peste. Ingrediente: cate 4 fileuri de somon, curatate de oase si de piele 1 lingura de zahar brun 100 g de fasole verde, capetele indepartate 1 […]
Somon cu sos de mango
PrinteazaSomon cu sos de mango din: file de somon, coriandru, usturoi, ceapa, ghimbir, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper cayenne, ceapa, sparanghel, hartie de copt, lamaie, mango, rosii cherry, ceapa rosie, suc de limeta, sare.
- 2 fileuri de somon
- 1/4 ceasca coriandru, tocat
- 4 catei de usturoi, tocat
- 1/4 ceasca ceapa, tocata
- 1 lingurita ghimbir ras
- 1 1/ 2 linguri ulei de masline
- 2-3 linguri suc de lamaie
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper cayenne
- 1 ceapa, felii subtiri
- 1 buchet de sparanghel
- 2 buc mari de hartie de copt
- 1 lamaie, taiat felii subtiri
Ingrediente sos de mango:
- 1 mango, cuburi
- 1 ceasca de rosii cherry galbene, taiate sferturi
- 1/8 cana coriandru, tocat
- 1/8 cana ceapa rosie, tocata marunt
- 1/2 lingurita ghimbir proaspat ras
- sucul de la 1 limeta
- sare, dupa gust
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170C. Intr-un castron mic, se amesteca coriandru, usturoi, ghimbir, sare, piper cayenne, suc de lamaie, ulei de masline.
Puneti fileurile de somon intr-o punga de plastic etansa cu marinata si se lasa sa stea timp de cel putin 15 minute.
Intre timp, se prepara sosul de mango, amestecand mango, rosii, coriandru, ceapa rosie, ghimbir, suc de lamaie si sare intr-un castron.
Taiati capetele de la sparanghel si impartiti in mod egal intre cele doua bucati de hartie.
Pune somonul pe partea de sus a sparanghelului, adaugati lamaie feliata deasupra.
Infasurati si incercati sa prindeti bine marginile, ca si cum ar sta intr-o punga.
Dati la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute.
Serviti somonul cu sos de mango.
Pofta buna!
poate iti place si:
File de somon cu mango
Pofta buna!