Somon cu sos de miere

Printeaza

Somon cu sos de miere din: file de somon proaspăt, sare grunjoasă, zahăr brun, piper pisat, zeama de lamaie, ienupar, marar, mustar, otet de mere, miere, ulei de floarea-soarelui, zahar.

Ingrediente:Somon_cu_sos_de_musrat_si_miere

  • 500 g file de somon proaspăt, cu piele
  • 30 g sare grunjoasă
  • 30 g zahăr brun
  • 1 linguriţă piper pisat
  • zeama de la 1 lămâie
  • 8 boabe de ienupăr
  • 20 g mărat tocat

Pentru sos:

  • 20 g mărar tocat
  • 2 linguri muştar
  • 2 linguri oţet de mere
  • 1 lingură miere
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 2 linguri zahăr

Mod de preparare:

Se bate puţin carnea şi se scot eventualele oase rămase, cu penseta.

Se pasează boa­bele de ienupăr cu sare, za­hăr, piper, suc de lămâie şi mărar.

Se aşază peştele cu pielea în jos pe o bucată de folie transparentă şi se aşază deasupra marinată. Se împa­chetează şi se pune într-o tavă.

Deasupra se aşază o altă tavă, pentru îngreunat; se lasă la frigider să se mari- neze cel puţin 24 de ore.

Se prepară soşul: se pasea­ză toate ingredientele cu mi­xerul – se obţine un sos gros.

Se despachetează peştele şi se îndepărtează marinata. Peştele se taie felii subţiri şi se serveşte cu sos.

Somon cu sos de miere

Somon_cu_sos_de_musrat_si_miere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.