Somon cu sos de miere
PrinteazaSomon cu sos de miere din: file de somon proaspăt, sare grunjoasă, zahăr brun, piper pisat, zeama de lamaie, ienupar, marar, mustar, otet de mere, miere, ulei de floarea-soarelui, zahar.
- 500 g file de somon proaspăt, cu piele
- 30 g sare grunjoasă
- 30 g zahăr brun
- 1 linguriţă piper pisat
- zeama de la 1 lămâie
- 8 boabe de ienupăr
- 20 g mărat tocat
Pentru sos:
- 20 g mărar tocat
- 2 linguri muştar
- 2 linguri oţet de mere
- 1 lingură miere
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- 2 linguri zahăr
Mod de preparare:
Se bate puţin carnea şi se scot eventualele oase rămase, cu penseta.
Se pasează boabele de ienupăr cu sare, zahăr, piper, suc de lămâie şi mărar.
Se aşază peştele cu pielea în jos pe o bucată de folie transparentă şi se aşază deasupra marinată. Se împachetează şi se pune într-o tavă.
Deasupra se aşază o altă tavă, pentru îngreunat; se lasă la frigider să se mari- neze cel puţin 24 de ore.
Se prepară soşul: se pasează toate ingredientele cu mixerul – se obţine un sos gros.
Se despachetează peştele şi se îndepărtează marinata. Peştele se taie felii subţiri şi se serveşte cu sos.
Somon cu sos de miere
Pofta buna!