Somon cu sos pesto

Printeaza

Somon cu sos pesto din: migdale, fileuri de somon, frunze de busuioc, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline, sare si piper.

Somonul este un tip de pește renumit pentru gustul său delicat și pentru beneficiile sale pentru sănătate. Este bogat în nutrienți și conține o varietate de substanțe nutritive importante, ceea ce îl face o alegere sănătoasă pentru dieta ta.

Bogat în acizi grași omega-3: Somonul este o sursă excelentă de acizi grași omega-3, în special acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acești acizi grași sunt esențiali pentru sănătatea inimii, ajutând la reducerea inflamației, a tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol LDL (colesterolul “rău”). De asemenea, au un efect benefic asupra funcției creierului și ajută la reducerea riscului de boli neurodegenerative.

 

Ingrediente:Somon cu sos pesto

  • 1/2 cana migdale feliate
  • 4 fileuri dezosate de somon
  • 2 cani de frunze de busuioc
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 1/2 lingurita usturoi tocat
  • 6 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200C.

Impraștiați migdalele intr-o tigaie Si prajiti cateva minute. Lasati deoparte sa se raceasca complet.

Asezonati cu sare fileurile somon se condimenteaza cu sare și piper dupa gust. Intr-o tigaie incalziti uleiul de masline la foc mare. Adaugati fileurile de somon si gatiti 2-3 minute.

Transferati apoi in cuptor si gatiti pentru 7-10 minute. Intre timp preparati sosul pesto cu migdale.

Dati la blender 1/4 ceasca de migdale pana se maruntesc complet. Adaugați frunzele de busuioc și procesati din nou pana se maruntesc si se amesteca cu migdalele.

Adaugati suc de lamie, usturoi si 1/2 lingurita sare. Amestecati bine. Adaugati putin ulei de masline si amestecati din nou pana la omogenizare. Asezonati cu sare si piper dupa gust. Lasati deoparte.

Scoateți somonul din cuptor. Serviti cu sossi adaugati si deasupra cate o lingura de sos pesto. Garnisiti cu migdale.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.