Somon cu sos de piper
PrinteazaO reteta savuroasa de Somon cu sos de piper din: file de somon, unt, faina, lapte, sare, nucsoara, piper, cartofi natur si patrunjel.
- 800 g file de somon
- 2-3 lamai
pentru sosul de piper:
- 100 g unt
- 2 lingurite faina
- 350 ml lapte
- sare
- un praf nucsoara
- piper boabe si macinat
pentru garnitura:
- 400 g cartofi natur
- patrunjel verde pentru ornat
Mod de preparare:
Bucăţile de somon se condimentează cu sare şi piper pe toată suprafaţa.
Se împachetează cu folie fiecare bucată şi se bagă la frigider. Se lasă să se macereze aproximativ 30 de minute.
Separat, se pregăteşte sosul alb, se topeşte untul, se adaugă făina cernută, laptele călduţ, piperul boabe şi măcinat şi nucşoara.
Se fierbe 2-3 minute şi se lasă la rece.
Se încinge grătarul şi se pun feliile de somon. Se răsucesc la 5-6 minute ca să nu se ardă.
După ce s-au rumenit uniform, se iau de pe grătar şi se acoperă cu felii de lămâie.
După 15-20 de minute, se iau feliile de lămâie, se dau de-o parte, şi bucăţile de somon se aranjează pe platou.
Se stropesc cu sosul de piper şi se servesc cu garnitură de cartofi natur. Se ornează cu pătrunjel verde.
Somon cu sos de piper
Pofta buna!
O sa icnerc si eu sa fac sosul de piper
Vreau si eu 🙂