Somon cu sos de prune
PrinteazaSomon cu sos de prune din: cotlete de somon, prune, ceapa verde, lamaie, ardei iute, ulei de masline, tarhon, menta verde, sare, piper, cartofi, orez si paste de orez.
- 4 cotlete de somon
- 500 g prune
- o legatura ceapa verde
- o lamaie
- un ardei iute
- 100 ml ulei de masline
- 5 fire de tarhon
- 5 fire de menta verde
- sare
- piper
- cartofi
- orez
- paste de orez
Mod de preparare:
Ceapa verde se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Lămâia se spală bine cu un burete, se şterge şi se taie felii.
Se pune într-un bol împreună cu ceapa tocată şi prunele tăiate jumătăţi sau sferturi.
Se toarnă puţin ulei, se presară mentă, tarhon tocat, ardei iute, sare şi piper.
Se amestecă şi se lasă să stea zece minute, apoi se adaugă puţin ulei de măsline şi se căleşte totul zece minute.
Cotletele de somon se spală, se şterg cu un şiervet absorbant, se ung cu ulei şii se condimentează.
Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptorul încims şi se coc la foc mediu 15-20 de minute.
Se pun îrn farfurie, se toarnă deasupra sosul de prune, se presară mentă şi tarhon tocate şi se servesc imediat.
Se mai pot servi cu o garnitura de cartofi fierti, orez sau paste de orez.
Somon cu sos de prune
Pofta buna!