Somon in sos de vin
PrinteazaO reteta de somon in sos de vin din: file de somon, vin alb, piper, sare, lamai, rozmarin, sparanghel, ciuperci, cartofi, unt, rosii, patrunjel verde si sos de mustar cu hrean.
- 800 g file de somon
- 200 ml vin alb dulce
- piper boabe alb si rosu
- sare
- 2-3 lamai
- o crenguta rozmarin verde
- 2 buchetele sparanghel
- 300 g ciuperci
- 400 g cartofi
- 50 g unt
- 4 rosii
- o legatura patrunjel verde
- 2-3 lingurite sos de mustar cu hrean
Mod de preparare:
Se trec bucăţile de file printr-un jet de apă rece, se condimentează cu sare, piper şi rozmarin, se acoperă cu felii de lămâie şi se stropesc cu vinul alb.
Se bagă în cuptorul încins şi se lasă să se pătrundă bine. In acest timp, se curăţă sparanghelul, se spală şi se pune să fiarbă în apă cu sare aproximativ 30 minute.
Separat, în acelaşi timp, se curăţă cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Se scot cu spumiera pe un platou împreună cu sparanghelul şi ciupercile spălate şi înăbuşite, în prealabil.
Toate legumele se pun într-o tavă unsă cu ulei şi se bagă în cuptor. Somonul se serveşte împreună cu legumele gratinate şi se ornează cu feliuţe de roşii, muştar şi pătrunjel verde tocat mărunt.
Somon in sos de vin
Pofta buna!