Somon cu sparanghel
PrinteazaSomon cu sparanghel din: medalioane de somon, lamai, patrunjel, unt, sare, piper, ceapa, ulei de masline, otet balsamic, zahar si vin alb.
- 4 medalioane de somon
- 1-2 lamai
- o legatura patrunjel
- 50 g unt
- sare
- piper negru macinat
- o ceapa alba
- 500 g sparanghel
- 2-3 linguri ulei de masline
- 2 lingurite otet balsamic
- o lingura zahar
- 20 ml vin alb dulce
Mod de preparare:
Somonul se trece printr-un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant.
Se unge cu untul topit, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă aproximativ o oră la frigider.
Sparanghelul se spală bine şi se strânge în 2-3 mănunchiuri.
Se pune să fiarbă în apă clocotită cu sare şi cu o linguriţă de ulei. Se lasă 30 de minute. Se scoate apoi într-o sită, ca să se scurgă.
Se încinge grătarul, se unge cu ceapă, şi se aşază somonul. Se lasă 8-10 minute pe fiecare parte să se rumenească.
Se prepară sosul din ulei, vin alb, zahăr, oţet balsamic, sare şi piper. Se amestecă bine şi se lasă la macerat, în frigider.
După ce s-a făcut somonul, se pune sparanghelul fiert şi se stropeşte cu sosul preparat în prealabil.
Somonul se serveşte ornat cu pătrunjel verde.
Somon cu sparanghel
Pofta buna!
ce bine arata somonul cu sparanghel
Tare rau somonul asta
Ce bine arata somonul!