Somon cu susan, ghimbir si sos teriyaki
PrinteazaSomon cu susan, ghimbir si sos teriyaki din: ulei de susan, sos teriyaki, usturoi, ghimbir proaspăt, coaja si zeama de lamaie, file de somon, ulei de floarea soarelui, seminţe de susan, orez fier, fasole fiarta, lamaie, pătrunjel proaspăt.
Ingrediente:
- 2 linguriţe ulei de susan
- 3 linguri sos teriyaki
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 2 cm ghimbir proaspăt, răzuit
- coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie
- 4 fileuri de somon de 150 g fiecare
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 lingură seminţe de susan, rumenite
- orez fiert la aburi, fasole verde fiartă şi sferturi de lămâie pentru servit
- pătrunjel proaspăt pentru ornat
Mod de preparare:
Intr-un vas adâncit combină uleiul de susan, sosul teriyaki, coaja rasă şi zeama de lămâie.
Adaugă somonul şi unge uniform. Lasă deoparte la marinat 10 min.
Incinge uleiul de floarea soarelui şi prăjeşte somonul 5-8 min. întoarce cu grijă şi prăjeşte 5 min, până când se pătrunde complet.
Adaugă marinata rămasă – dacă e cazul – în vas şi încălzeşte complet.
Presară seminţele de susan pe somon şi serveşte cu orez, fasole verde şi sferturi de lămâie. Ornează cu pătrunjel proaspăt.
Somon cu susan, ghimbir si sos teriyaki
Pofta buna!
Arata bine somonul