Somon tartar cu brânză
PrinteazaO reteta de somon tarta cu branza din: file de somon, ceapa, coaj si suc de limette, sare, piper, paine toast, crema de branza cu verdeata, creson si sos de merisoare.
- 200 g file de somon
- 1 ceapa
- coaja rasa si sucul de la 1/2 limetta
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 4 felii paine toast
- 2 linguri crema de branza cu verdeata
- 100 g creson
- 2 linguri sos de merisoare
Mod de preparare:
Peştele se taie cuburi foarte mici. Ceapa se curăţă şi se toacă. Se adaugă apoi la peşte, cu coaja şi sucul de limettă şi uleiul; se amestecă. Se sărează şi se piperează.
Cu ajutorul unei forme speciale, se decupează câte o steluţă din fiecare felie de pâine.
Se aşază pe câte o farfurie şi se montează formele din nou în jurul stelelor de pâine; se umplu cu amestec de somon şi se îndepărtează cu grijă forma.
Pe fiecare stea de somon se aşază câte o porţie de brânză de vaci. De jur-împrejur se presară creson şi se ornează cu picături de sos de merişoare.
Somon tartar cu brânză
Pofta buna!