O reteta de somon tarta cu branza din: file de somon, ceapa, coaj si suc de limette, sare, piper, paine toast, crema de branza cu verdeata, creson si sos de merisoare. Ingrediente: 200 g file de somon 1 ceapa coaja rasa si sucul de la 1/2 limetta 2 linguri ulei sare piper 4 felii paine […]
Somon tartar cu marar si fulgi de chili
PrinteazaSomon tartar cu marar si fulgi de chili din: somon proaspăt (neafumat), marar, esalota, limeta, ulei de seminţe de struguri, frunze tinere (sfeclă, spanac, păpădie), fulgi de chili, sare de mare, piper negru.
Ingrediente:
- 350 g somon proaspăt (neafumat)
- 2-3 fire de mărar
- 1 eşalotâ
- 1/2 limetă (coajă şi zeamă)
- 4 linguri cu ulei de seminţe de struguri
- 2-3 frunze tinere (sfeclă, spanac, păpădie)
- fulgi de chili
- sare de mare
- piper negru
Mod de preparare:
Toacă somonul proaspăt cât mai mărunt. Foloseşte un cuţit cu lama lată şi mai lungă.
Amestecă-l cu eşalota şi mărarul tăiate fin, zeama de limetă, două linguri cu ulei de seminţe de struguri.
Asezonează cu sare şi piper proaspăt măcinat Cu ajutoiul unui inel metalic de bucătărie, aranjează pe fiecare farfurie somonul tartar.
Toarnă în firicel subţire restul de ulei, adaugă sare şi fulgi de chili.
Garniseşte cu frunzele tinere şi, după preferinţă, chipsuri de cartofi si sfeclă-rosie. Serveşte de îndată.
Somon tartar cu marar si fulgi de chili
Pofta buna!
poate iti place si:
Somon tartar cu brânză
Pofta buna!