Somon teriyaki cu sake

Printeaza

Somon teriyaki cu sake din: somon, sos de soia, mirin, sake, zahar.

Ingrediente:Somon teriyaki cu sake

  • 4 felii de somon
  • 150 ml sos de soia
  • 150 ml mirin
  • 50 ml sake
  • 1 lingură zahăr

 

Mod de preparare:

Amestecaţi sosul de soia, mirinul şi sake-ul cu zahărul, într-o crăticioară. Puneţi la foc mic. Lăsaţi să fiarbă 15-20 minute, până când lichidul s-a redus la cca 1/3 şi a devenit siropos.

Ungeţi feliile de somon cu puţin ulei, presăraţi cu puţină sare. Puneţi-le pe grătar, cu grilajul la 15 cm de jar. Când pe partea de deasupra se formează picături de suc şi carnea devine uşor albicioasă, întoarceţi-o.

După 1-2 minute, ungeţi pe deasupra cu sos şi întoarceţi din nou. După 1 minut, ungeţi şi întoarceţi iar. Repetaţi procedura de încă 3-4 ori.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.