Somon teriyaki cu sparanghel
PrinteazaO reteta savuroasa de Somon teriyaki cu sparanghel din: sos de soia, mirin, miere, sos chilli, faina de porumb, ulei de susan, ghimbir, usturoi, ulei vegetal, somon, sparanghel, orez brun si seminte de susan.
- Doua linguri de sos de soia
- Doua linguri de mirin (vin preparat din orez, reteta japoneza)
- O lingura de miere
- O lingura de sos chili
- O lingurita de faina de porumb
- O lingurita de ulei de susan
- O lingura de ghimbir proaspat
- Doi catei de usturoi tocati fin
- O lingura de ulei vegetal (preferabil de arahide)
- Jumatate de kilogram de somon dezosat, taiat in cuburi cu grosimea de 2,5 centimetri
- O legatura de sparanghel, curatat si taiat in treimi
- Orez brun preparat, pentru servit
- O lingura de seminte de susan
Mod de preparare:
Amesteca intr-un bol mic sosul de soia, mirinul, mierea, sosul Sriracha, faina de porumb, uleiul de susan, ghimbirul si usturoiul. Pune mixtura deoparte.Incalzeste la foc mediu un wok. Cand frige, adauga uleiul.
Completeaza apoi cu bucatile de somon si frige-le, amestecand ocazional, pana devin mate. Procedeul dureaza circa doua minute. Muta ingredientele pe o farfurie.
Adauga sparanghelul in tigaie si amesteca incontinuu pana devine moale si usor crocant, doua minute. Completeaza cu somonul si mixtura din sos de soia.
Tine ingredientele pe foc pentru un minut. Daca ti se pare ca sosul e prea gros, adauga cateva linguri de apa. Serveste cu orez brun si seminte de susan.
Somon teriyaki cu sparanghel
Pofta buna!