Somon teriyaki
PrinteazaSomon teriyaki din: somon, sos de soia, mirin, sake, zahar.
- 4 felii de somon
- 1500 ml sos de soia
- 150 ml mirin
- 50 ml sake
- 1 lingura zahar
Mod de preparare:
Amestecaţi sosul de soia, mirlnul şi sake-ul cu zahărul, într-o crăticioară. Puneţi la foc mic, amestecând mereu. Lăsaţi să fiarbă 15-20 min, până când lichidul s-a redus la cca 1/3 şi a devenit siropos (nu foarte gros, dar nici apos). Amestecaţi tot timpul, altfel se arde pe fund.
Ungeţi feliile de somon cu puţin ulei, presăraţi cu puţină sare. Puneţi-le pe grătar, cu grilajul la 15 cm de jar. Când pe partea de deasupra se formează picături de suc şi carnea devine uşor albicioasă, întoarceţi-o. După 1-2 min, ungeţi pe deasupra cu sos şi întoarceţi din nou.
După 1 min, ungeţi şi întoarceţi iar. Repetaţi procedura de încă 3-4 ori. Este esenţial ca sosul să nu fie prea gros, deoarece se va arde repede, nici prea subţire, fiindcă nu se formează glazura.
Somon teriyaki
Pofta buna!