Somon la tigaie cu rozmarin şi sos de mango

Printeaza

Somon la tigaie cu rozmarin si sos de mango din: somon file, mango, miere, vin alb sec, lime, ulei de masline, sos worcester, rozmarin, sare si piper.

Ingrediente:

  • 200 g somon file
  • 150 g mango
  • 30 ml miere
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 lime
  • 50 ml ulei de măsline
  • 3 ml sos Worcester
  • 1 ramură de rozmarin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se taie mango cubuleţe. Se curăţă lime şi se taie fâşii din coajă. Intr-o tigaie se încinge uleiul de măsline şi se călesc cubuleţele de mango. Se adaugă şi feliile de coajă de lime.

După 2 min. se stinge cu vinul alb. Se adaugă mierea, sare şi piper. Se stoarce zeamă de lime şi se toarnă so­sul Worcester.

Se face o reducţie (se fierbe la foc mic până se îngroaşă so­sul). Se prăjeşte somonul pe ambele părţi în ulei de măsline şi cu rozmarinul deasupra. Se serveşte cu sosul de mango.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.