Somon umplut cu branza
PrinteazaO reteta de somon umplut cu branza din: fileuri de somon, suc de lamaie, branza, marar, arpagic verde, cimbrisor, sare si piper.
- 6 fileuri de somon fără piele
- sucul de la 1 lămâie
- 6 bucăţi de brânză tip Emmentaler
- câteva fire de mărar
- câteva fire de arpagic verde
- 1 rămurică de cimbrişor
- sare
- piper
Mod de preparare:
Potriviţi de sare şi de piper fileurile de somon. Spălaţi firele de arpagic verde şi cimbrişorul. Tăiaţi arpagicul bucăţi şi tocaţi cimbrişorul. Faceţi cu un cuţit ascuţit o tăietură în formă de buzunar în fiecare file de somon, însă fără a-l tăia de tot.
Umpleţi buzunarul format cu arpagic verde, feliile de brânză, cimbrişorul şi un fir de mărar mărunţit. Inchideţi fileurile prin presare uşoară şi stro- piţi-le cu sucul de lămâie. înfăşuraţi-le cu folie de staniol şi băgaţi-le în cuptorul încins în prealabil la 200°C, timp de 15 minute.
Când sunt gata, aranjaţi-le pe farfurii, ornându-le cu alte fire de mărar şi de arpagic verde.
Somon umplut cu branza
Poftă bună!