Somon umplut
PrinteazaSomon umplut din: salata, radicchio sau lollo rosso, smantana, lamaie, hrean, carne de raci, sare, piper, somon afumat, marar.
- 12 frunze de salată, de ex. salată verde, radicchio sau lollo rosso
- 150 ml smântână dulce
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- 4 linguriţe de hrean (din borcan)
- 350 g carne de raci
- sare
- piper
- 8 felii de somon afumat
- câteva crenguţe de mărar
Mod de preparare:
Se spală frunzele de salată, se usucă bine prin tamponare şi se distribuie pe patru farfurii.
Se bate smântână, se adaugă zeamă de lămâie după gust şi se amestecă cu hreanul.
La amestecul de smântână şi hrean se adaugă carnea de raci, apoi se asezonează cu sare şi piper după gust.
Se distribuie întregul amestec pe feliile de somon, care se rulează apoi şi se fixează cu scobitori. La final, rulourile se aranjează pe farfurii şi se decorează cu mărar.
Pofta buna!