Somon cu umplutura de migdale si tarhon
PrinteazaSomon cu umplutura de migdale si tarhon din: somon, lămâi, pătrunjel, tarhon, firimituri de pâine (pesmet cu granulaţie mai mare), unt, migdale, sare, piper.
Ingrediente:
- 1,5-2 kg somon
- 2 lămâi
- 100 g pătrunjel
- 100 g tarhon
- 50 g firimituri de pâine (pesmet cu granulaţie mai mare)
- 100 g unt moale
- 200 g migdale tocate
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cu ajutorul unei pensete, curăţă somonul de oase. Spală lămâile, curăţă coaja şi tai-o mărunt, Stoarce zeama de la o lămâie.
Spală frunzele de pătrunjel şi tarhon, usucă-le într-un şervet de hârtie şi taie-le mărunt.
Pune-le într-un castron împreună cu firimiturile de pâine, coaja şi zeama de lămâie, untul şi 150 g de migdale tocate. Condilmentează cu sare şi piper proaspăt măcinat.
Umple somonul cu acest amestec de verdeţuri aromaţizate şi aşază-l într-o tavă de copt tapetată cu hârtie şi leagă-l din loc în loc.
Dă la cuptor pentru 30-35 de minute.
Rumeneşte migdalele rămase în puţin unt şi presară-le peste somonul umplut chiar înainte de a-l servi invitaţilor.
Somon cu umplutura de migdale si tarhon
Pofta buna!