Somon cu unt aromat
PrinteazaO reteta de somon cu unt aromat din: boabe de piper negru, coriandru, sare de mare grunjoasa, unt, cartofi, sare, somon, suc de lamaie, morcovi, praz, supa, ulei si piper.
- 4 boabe de piper negru
- putin coriandru
- 1/4 lingurita sare de mare grunjoasa
- 40 g unt
- 750 g cartofi
- sare
- 4 bucati somon (a 180 g)
- 2 linguri suc de lamaie
- 3 morcovi
- 1 tulpina de praz
- 150 ml supa
- 2 linguri ulei
- piper
Mod de preparare:
Măcinaţi piperul, coriandrul şi sarea de mare în acelaşi timp. Ames- tecaţi-le cu untul moale şi formaţi un rulou. înveliţi-l în folie de aluminiu si lăsati-l la rece. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i, tăiaţi-i rondele şi fierbeţi-i în apă cu sare cca. 10 minute.
Spălaţi peştele, uscaţi-l pe un prosop de bucătărie, stropiţi-l cu suc de lămâie şi săraţi-l.
Tăiaţi morcovii şi partea verde de la praz fâşii. Fierbeţi supa cu puţin suc de lămâie. Fierbeţi peştele acolo cca. 10 minute. In ultimele 3 minute adăugaţi morcovii şi prazul tăiat, între timp, încingeţi uleiul. Scurgeţi cartofii bine, apoi căliţi-i în tigaie.
Săraţi-i şi piperaţi-i. Luaţi peştele şi legumele din supă şi aşezaţi-le împreună cu rondelele de cartofi. Aşezaţi câte două felii din untul aromat peste peşte şi lăsaţi-le să se topească. La final, ornaţi totul după cum doriţi.
Somon cu unt aromat
Poftă bună!