Somon cu usturoi si iaurt la gratar

Printeaza

Somon cu usturoi si iaurt la gratar din: usturoi, paprika afumata, zahar, fileu de somon, sos de ardei iute, zeama de lime, ulei de masline, lipii, varza alba, coriandru, ardei iute.

 

Ingrediente:Somon_cu_usturoi_si_iaurt_la_gratar

  • 1 lingurita de usturoi macinat (pudra)
  • 2 linguri paprika afumata
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 1 fileu de somon de 500 g
  • 200 ml iaurt
  • 1 lingura sos de ardei iute
  • zeama de la 1 lime
  • ulei de masline, pentru uns

pentru servire:

  • 8 lipii, incalzite
  • 1/4 varza alba, feliata fin
  • 1 legatura mica de coriandru proaspat
  • cateva felii de ardei iuti, feliati
  • felii de lime
  • sos de ardei iute (optional)

 

Mod de preparare:

Amestecă pudra de usturoi, paprika afumată, zahărul cu sare şi piper după gust.

Cu acest amestec asezonează fileul de somon, încinge grătarul.

Mixează iaurtul, sosul de ardei iute şi zeama de lămâie, asezonează-le şi lasă-le deoparte.

Aşază somonul, cu pielea în jos, într-o folie de aluminiu unsă cu puţin ulei, împachetează-l şi lasă-l pe grătar 10-12 minute, până se pătrunde.

Dacă foloseşti o tigaie-grill, nu ai nevoie de folia de aluminiu.

Unge tigaia cu puţin ulei şi aşază fileul de somon cu pielea în jos.

Frige-l 7-8 minute pe partea cu piele, apoi întoarce-l şi mai lasă-l să se pătrundă 2-3 minute.

Rupe somonul în bucăţi mari şi serveşte cu lipii calde, iaurtul aromat, salată de varză, coriandru proaspăt, ardei iuţi şi felii de lime.

Pentru un gust mai picant adaugă mai mult sos de ardei iute.

Somon cu usturoi si iaurt la gratar

Somon_cu_usturoi_si_iaurt_la_gratar

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Asta chiar merita nota 10!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.