Somon cu verdeata
PrinteazaSomon cu verdeata din: somon, lamaie, ceapa verde, usturoi, masline, ardei iute, patrunjel, busuioc, unt, piper alb, sare.
- 300 g somon
- 1 lamaie
- 2 fire de ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- 3-4 masline fara samburi
- 1 ardei iute
- 1 legatura de patrunjel
- 3 frunze de busuioc
- 75 g unt
- piper alb
- sare
Mod de preparare:
Condimentează bucata de peşte cu sare şi piper şi stropeşte-o cu zeamă de lămâie. Las-o la rece aproxi’mativ 15 minute, ca să se întrepătrundă aromele.
Intre timp, freaca intr-un castron untul la temperatura camerei cu usturoiul zdrobit.
Adauga patrunjelul si busuiocul tocat fin si ceapa verde taiata in rondele. Unge somonul cu pasta astfel obtinuta. Pune deasupra felii de lamaie, rondele de ardei si cateva masline, apoi impacheteaza-l in hartie de copt.
Asaza-l intr-un vas termorezisnte si lasa-l la cuptor 25-30 de minute.
Somon cu verdeata
Pofta buna!