Sorbet de afine şi zmeură
PrinteazaO reteta de sorbet de afina si zmeura din: zahar, afine, zmeura si frunze de menta.
- 250 ml apă
- 300 g zahăr
- 300 g afine
- 300 g zmeură
pentru decor:
- frunzuliţe de mentă proaspătă
Mod de preparare:
Incălzeşte apa într-o cratiţă, fară să dea în clocot. Când apa este caldă, toarnă zahărul, dizolvă-l şi fierbe-l până când obţii un sirop. Pune fructele în vasul blenderului şi pasează-le până când obţii un piure omogen. Amestecă bine piureul de fructe cu siropul.
Răceşte rapid compoziţia scufundând vasul într-altul mai mare plin cu apă cu gheaţă. Dă compoziţia la frigider pentru cel puţin 2 ore, după care transfer-o în aparatul de făcut îngheţată şi răceşte-o 20-30 de minute.
Mut-o într-un castron şi pune-o în congelator. Inainte de a-l aduce la masă, pune sorbetul în cupe şi decorează-l cu frunzuliţe de mentă proaspătă.
Sorbet de afine şi zmeură
Pofta buna!