Sorbet de ananas cu rom din: suc de ananas, suc, rom Sorbetul este un desert rece, cremos și fără lactate, realizat dintr-o bază de sirop de zahăr și apă, la care se adaugă fructe sau suc de fructe proaspete. De obicei, sorbetul este servit ca desert răcoritor între felurile principale ale unei mese sau ca […]
Sorbet de cirese
PrinteazaSorbet de cirese din: cirese, zahar, apa, visinata, scortisoara, anason, menta.
- 500 g cireşe
- 200 g zahăr
- 100 ml apă
- 2 linguri vişinată
- pulbere de scorţişoară şi de anason
- frunze de mentă proaspătă
Mod de preparare:
Scoate sâmburii cireşelor (colectează sucul într-un vas). Amestecă fructele cu sucul lor şi cu vişinata.
La foc mic, pregăteşte un sirop din zahăr şi apă.
Când clocoteşte, aromatizează-l cu scorţişoară şi anason. Lasă-l să se răcească, adaugă mentă tăiată mărunt şi toarnă-l peste cireşe.
Pune amestecul într-un bol de plastic şi ţine-l în congelator, amestecând ocazional, până îngheaţă de tot. Serveşte sorbetul decorat cu frunze de mentă proaspătă şi cireşe întregi deasupra.
Sorbet de cirese
Pofta buna!
poate iti place si:
Sorbet de ananas cu rom
Sorbet de pepene cu menta
Sorbet de pepene cu menta din: pepene, zahar, lamaie, apa, oua, menta. Ingrediente: 1,5 kg pepene 150 g zahăr 200 ml zeamă de lămâie 400 ml apă 2 albuşuri frunze de mentă Mod de preparare: Pune miezul de pepene la blender, să obţii un piure. Trece piureul prin sită şi lasă bine la scurs. […]
Sorbet de pepene cu fistic
Sorbet de pepene cu fistic din: pepene, fistic, fulgi de ciocolata, zahar, rom. Ingrediente: 100 g fulgi de ciocolată 70 g fistic, puţii pisat 1/2 pepene roşu (1/5 kg) zahăr 40 ml rom alb Mod de preparare: Taie pepenele în felii, îndepărteaza seminţele şi coaj pune miezul într-un blender. Pasează până obţii un piure. Adaugă […]
Pofta buna!