Sorbet de cacao
PrinteazaSorbet de cacao din: ciocolata, cacao, zahar de mesteacan, cacao, apa minerala.
- 200 g ciocolată 70% cacao
- 150 g zahăr de mesteacăn
- 75 g cacao amară
- 500 ml apă minerală
Mod de preparare:
Diluaţi cacaua amară cu puţină apă minerală (luată din cei 500 ml) într-o cratiţă. Adăugaţi restul, precum şi zahărul de mesteacăn şi încălziţi arrjes-tecul ca să obţineţi un preparat foarte omogen.
Adăugaţi ciocolata ruptă în bucăţele, amestecaţi ca să se topească. Lăsaţi să se răcească, apoi turnaţi într-un recipient pentru gheaţă gol şi ţineţi aproximativ 3 ore la congelator, amestecând în fiecare oră cu o lingură ca să nu se formeze aşchii de gheaţă.
Pofta buna!