Sorbet de căpşuni cu tofu
PrinteazaO reteta de Sorbet de căpşuni cu tofu din: capsuni, tofu, lapte de orez, gelatina, malt, sirop de artar, pastaie de vanilie si capsuni.
- 250 g căpşuni
- 200 g tofu
- 500 ml lapte de orez
- 2 linguriţe agar agar (2 linguri granule de gelatină)
- 3 linguriţe malţ
- 3 linguri sirop de arţar
- 1 păstaie de vanilie
pentru decor:
- căpşuni
Mod de preparare:
Pune laptele la fiert împreună cu păstaia de vanilie tăiată în două, pe lungime. Când începe să clocotească adaugă gelifiantul şi ţine-l pe foc mic încă 10 minute, până când se dizolvă. Toarnă malţul, opreşte focul şi lasă compoziţia să se răcească.
Pasează în blender căpşunile, tofu, siropul de arţar, apoi amestecă-le cu laptele. Mută compoziţia într-un castron şi pune-o în congelator. Las-o să se întărească cel puţin 3 ore. Amestecă bine sorbetul până când devine cremos, pune-l în cupe sau în pahare, decorează cu bucăţi de căpşuni şi serveşte-l.