Sorbet de gin şi apă tonică
PrinteazaO reteta de sorbet de gin cu apa tonica din: zahar, fin, apa tonica, gin, coaja si suc de lime si 1 albus.
- 400 g de zahăr fin
- 400 ml de apă tonică
- 4 linguri de gin
- coaja rasă şi sucul de la 1 lime, plus câteva felii pentru pus la îngheţat coaja rasă de la 1 lămâie
- sucul de la jumătate, plus câteva felii pentru pus la îngheţat
- 1 albuş
Mod de preparare:
Se pun zahărul într-o crăticioară şi 400ml de apă şi se încălzesc uşor la foc mic până ce zahărul se dizolvă. Se creşte intensitatea focului şi se fierbe 1 minut. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit uşor.
Se toarnă apa tonică într-un bol, se adaugă siropul de zahăr, apoi se pune la frigider până se răceşte complet.
Odată ce amestecul de apă tonică este rece, se adaugă ginul, sucul şi coaja rasă de lime şi de lămâie şi se toarnă într-o casoletă, apoi se congelează până la îngheţare – aceasta va dura cam 2 ore. Se scoate sorbetul din congelator şi se sparge cu o furculiţă.
Se bate albuşul cu o furculiţă, apoi se adaugă împreună cu bucăţile de sorbet într-un robot de bucătărie şi se mixează repede, astfel încât sorbetul să nu apuce să se dezgheţe. Se toarnă amestecul înapoi în casoletă şi se dă la congelator până devine solid.
Se congelează felii extra de lămâie şi lime pe o tavă, până devin solide. Se serveşte în pahare sau boluri mici, ornat cu felii de lămâie şi de lime.