Sorbet de lamaie cu lichior
PrinteazaSorbet de lamaie cu lichior din: zahar, lamaie, oua, lichior italienesc, vin spumant.
- 200 g zahăr
- 350 ml zeamă de lămâie
- 2 albuşuri
- 4-6 linguri de lichior italienesc de lămâie, de ex. Limoncello
- 1 sticlă de vin spumant
Mod de preparare:
Zahărul se fierbe în 150 ml de apă şi se amestecă până se topeşte. Siropul rezultat se lasă să se răcească.
Din albuşuri se bate o spumă moale. Se scoate de la frigider amestecul de lămâie şi se înglobează albuşurile.
Siropul de zahăr se amestecă bine cu zeama de lămâie. Se păstrează acoperit la congelator timp de 30 de minute.
Mixul rezultat se păstrează la congelator 2 ore la fiecare 30 de minute se amestecă cu telul.
Se scoate sorbetul de la congelator şi se adaugă Limoncello după gust, până capătă o consistenţă cre- moasă. Se toarnă în pahare răcite de şampanie şi se adaugă, dacă se doreşte, şi vin spumant. Sorbetul se serveşte pe un pat de gheaţă pisată.
Pofta buna!