Sorbet de pepene
PrinteazaSorbet de pepene din: pepeni galbeni, zahar, lamaie, suc de mere, menta.
- 2 pepeni galbeni sau cantalupi
- 700 g pulpă de pepene galben
- 100 g zahăr pudră
- 3 linguri de zeamă de lămâie
- 75 ml suc de mere
- frunze de mentă pentru ornat
Mod de preparare:
Se taie pepenii în felij. Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţeleţi se pasează în blender.
Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi se lasă 30 de minute.
Se încorporează zeama de lămâie şi sucul de mere, apoi masa se pune într-un vas şi se lasă 2 ore în congelator. In acest timp, se amestecă de mai multe ori. După cele 2 ore, masa îngheţată se porţionează şi se mai bagă încă 15 minute în congelator.
Feliile de pepene se aranjează pe farfurii, apoi se aşează pe fiecare felie câte o cupă de sorbet şi se ornează cu frunzele de mentă.
Pofta buna!