Sorbet de struguri albi şi smochine
PrinteazaO reteta de sorbet de struguri albi si smochine din: struguri albi dulci, zahar, apa, smochine si glucoza.
- 1 ciorchine de struguri albi dulci, cu boabe mici (circa 450 g)
- 3 linguri zahăr
- 100 ml apă
- 3 smochine proaspete mici coapte
- 1 linguriţă glucoză
Mod de preparare:
Fierbe apa cu zahărul timp de 5 minute şi prepară un sirop. Adaugă şi glucoza dacă vrei să obţii o compoziţie mai stabilă.
Pune în vasul mixerului boabele de struguri şi siropul şi mixează-le. Trece compoziţia printr-o sită cu ochiuri mai mari şi pune-o într-un vas din oţel inoxidabil sau din plastic.
Curăţă smochinele, taie-le bucăţele şi adaugă-le în compoziţie. Pune vasul în congelator şi lasă-l 2 ore, apoi taie compoziţia bucăţi cu un cuţit.
Pune-le în mixer şi amestecă până când se omogenizează. Serveşte sorbetul imediat. Este un desert proaspăt, uşor şi răcoritor.