Sorbet de zmeura si pepene
PrinteazaSorbet de zmeura si pepene din: zahar tos, zeama de lamaie, pepene verde, zmeura, apa de trandafiri, albus.
- 150 g zahar tos
- zeama de la 2 lamai
- 500 g pepene verde, fara samburi
- 350 g zmeura proaspata sau congelata
- cateva picaturi de apa de trandafiri
- 1 albus
Mod de preparare:
Intr-un vas pe foc pune la fiert zahărul cu 150 ml apă şi fierbe 3-4 min. Adaugă zeama de lămâie şi lasă să se răcească. Intre timp, mărunţeşte în tocătorul electric pepenele şi zmeura, până când obţii un piure.
Trece-l prin sită şi apoi amestecă în sirop. Adaugă câteva picături de apă de trandafiri şi apoi toarnă compoziţia în forma de congelat.
Dă la congelator 45 min, apoi combină cu albuşul bătut spumă. Dă la congelator 2 ore până când la suprafaţă se formează cristale şi apoi zdrobeşte-le cu furculiţa ca să obţii un sorbet omogen.
Repetă procedeul după 2 ore şi apoi congelează din nou. Transferă la frigider cu 20 min înainte de a servi.
Sorbet de zmeura si pepene
Pofta buna!