Sorbet de zmeura si pepene

Printeaza

Sorbet de zmeura si pepene din: zahar tos, zeama de lamaie, pepene verde, zmeura, apa de trandafiri, albus.

Ingrediente:Sorbet de zmeura si pepene

  • 150 g zahar tos
  • zeama de la 2 lamai
  • 500 g pepene verde, fara samburi
  • 350 g zmeura proaspata sau congelata
  • cateva picaturi de apa de trandafiri
  • 1 albus

 

Mod de preparare:

Intr-un vas pe foc pune la fiert zahărul cu 150 ml apă şi fierbe 3-4 min. Adaugă zeama de lămâie şi lasă să se răcească. Intre timp, mărunţeşte în tocătorul electric pepenele şi zmeura, până când obţii un piure.

Trece-l prin sită şi apoi amestecă în sirop. Adaugă câteva picături de apă de trandafiri şi apoi toarnă compoziţia în forma de congelat.

Dă la congelator 45 min, apoi combină cu albuşul bătut spumă. Dă la congelator 2 ore până când la suprafaţă se formează cristale şi apoi zdrobeşte-le cu furculiţa ca să obţii un sorbet omogen.

Repetă procedeul după 2 ore şi apoi congelează din nou. Transferă la frigider cu 20 min înainte de a servi.

Sorbet de zmeura si pepene

Sorbet de zmeura si pepene

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.