Sorbet din fructe de padure
PrinteazaO reteta de sorbet din fructe de padure din: fructe asortate, miere, mascarpone, frisca, suc de lamaie, esenta de vanilie si sare.
- 400 g fructe asortate
- 2-3 linguri cu miere
- 1 cutie cu mascarpone
- 200 ml frişcă lichidă
- 1-2 linguri cu suc de lămâie
- esenţă de vanilie
- sare
Mod de preparare:
Bate cu mixerul frişca lichidă, apoi adaugă brânza mascarpone şi un praf de sare. Pune deoparte câteva fructe pentru decor, iar restul mixeaza-le intr-un blender. Cand s-au transformat in pasta omogena, incorporeaza mierea si amesteca.
Pune într-un vas de plastic pasta de fructe şi miere, amestecul de frişcă şi mascarpone, sucul de lămâie şi un strop de esenţă de vanilie, după gust. Mixează şi dă la congelator pentru câteva ore. Din oră în oră, scoate sorbetul şi amestecă pentru a nu se forma ace de gheaţă.
Pune sorbetul în cupe înalte, garniseşte cu fructe proaspete congelate separat sau chiar proaspete, frunze de mentă şi serveşte imediat.
Sorbet din fructe de padure
Pofta buna!