Sorbet din fructe de padure

Printeaza

O reteta de sorbet din fructe de padure din: fructe asortate, miere, mascarpone, frisca, suc de lamaie, esenta de vanilie si sare.

Ingrediente:Sorbet din fructe de padure

  • 400 g fructe asortate
  • 2-3 linguri cu miere
  • 1 cutie cu mascarpone
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 1-2 linguri cu suc de lămâie
  • esenţă de vanilie
  • sare

 

Mod de preparare:

Bate cu mixerul frişca lichi­dă, apoi adaugă brânza mas­carpone şi un praf de sare. Pune deoparte câteva fructe pentru decor, iar restul mixeaza-le intr-un blender. Cand s-au transformat in pasta omogena, incorporeaza mierea si amesteca.

Pune într-un vas de plas­tic pasta de fructe şi miere, amestecul de frişcă şi mas­carpone, sucul de lămâie şi un strop de esenţă de vani­lie, după gust. Mixează şi dă la congelator pentru câteva ore. Din oră în oră, scoate sorbetul şi amestecă pentru a nu se forma ace de gheaţă.

Pune sorbetul în cupe înalte, garniseşte cu fructe proaspete congelate se­parat sau chiar proaspete, frunze de mentă şi serveşte imediat.

Sorbet din fructe de padure

Sorbet din fructe de padure

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.