Sorbet din struguri si grappa

Printeaza

O reteta de sorbet din struguri si grappa din: struguri, sirop de zahar, grappa, albus de ou si zeama de lamaie. Grappa este o băutură alcoolică de origine italiană pe bază de struguri

Ingrediente:Sorbet din struguri si grappa

  • 300 g struguri albi dulci
  • 1 lingură sirop de zahăr
  • 1 lingură grappa albă din struguri muscat
  • 1/2 albuş de ou
  • 1 lămâie (zeama)

 

Mod de preparare:

Curăţă strugurii de codiţe şi de seminţe, apoi spală-i bine. Pune boabele în vasul blenderului şi mixează-le. Strecoară sucul printr-o sită fină, adaugă siropul de zahăr şi câteva picături de zeamă de lămâie.

Toarnă compoziţia obţinută în aparatul de făcut înghe­ţată, adaugă grappa şi albuşul bătut spumă, amestecă şi pro­cedează conform instrucţiunilor de folosire a aparatului.  Serveşte sorbetul în pahare pentru grappa sau pentru vin.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.