Sorbet din struguri si grappa
PrinteazaO reteta de sorbet din struguri si grappa din: struguri, sirop de zahar, grappa, albus de ou si zeama de lamaie. Grappa este o băutură alcoolică de origine italiană pe bază de struguri
- 300 g struguri albi dulci
- 1 lingură sirop de zahăr
- 1 lingură grappa albă din struguri muscat
- 1/2 albuş de ou
- 1 lămâie (zeama)
Mod de preparare:
Curăţă strugurii de codiţe şi de seminţe, apoi spală-i bine. Pune boabele în vasul blenderului şi mixează-le. Strecoară sucul printr-o sită fină, adaugă siropul de zahăr şi câteva picături de zeamă de lămâie.
Toarnă compoziţia obţinută în aparatul de făcut îngheţată, adaugă grappa şi albuşul bătut spumă, amestecă şi procedează conform instrucţiunilor de folosire a aparatului. Serveşte sorbetul în pahare pentru grappa sau pentru vin.