Sorbet de dovleac
PrinteazaO reteta de sorbet de dovleac din: dovleac, zahar, pricomigdale, unt, apa si lichior amaretto. Acest sorbet deosebit şi gustos este foarte bun dacă îl serveşti alături de brânză nematurată şi cu puţin oţet balsamic.
- 200 g dovleac (doar pulpa)
- 3 linguri zahar
- 4 pricomigdale
- 30 g unt
- 20 ml apa
- 30-40 ml lichior Amaretto
Mod de preparare:
Topeşte untul într-o crăticioară, pune dovleacul şi căleşte-1 uşor 3 minute. Adaugă zahărul şi caramelizează-1 încet, apoi stropeşte cu lichiorul şi toarnă apa. Acoperă cu un capac şi lasă totul să fiarbă încă 10 minute, până când dovleacul este înmuiat bine, apoi răceşte compoziţia.
Incorporează pricomigdalele sfărâmate şi pune vasul în congelator. Când începe să se congeleze, taie compoziţia cu un cuţit şi amestec-o cu mixerul, apoi serveşte-o în cupe, ca pe orice altă îngheţată.
Sorbet de dovleac
Pofta buna!