Sorbet de dovleac

Printeaza

O reteta de sorbet de dovleac din: dovleac, zahar, pricomigdale, unt, apa si lichior amaretto. Acest sorbet deosebit şi gustos este foarte bun dacă îl serveşti alături de brânză nematurată şi cu puţin oţet balsamic.

Ingrediente:Sorbet de dovleac

  • 200 g dovleac (doar pulpa)
  • 3 linguri zahar
  • 4 pricomigdale
  • 30 g unt
  • 20 ml apa
  • 30-40 ml lichior Amaretto

 

Mod de preparare:

Topeşte untul într-o crăticioară, pune dovleacul şi căleşte-1 uşor 3 minute. Adaugă zahărul şi caramelizează-1 încet, apoi stropeşte cu lichiorul şi toarnă apa. Acoperă cu un capac şi lasă totul să fiarbă încă 10 mi­nute, până când dovleacul este înmuiat bine, apoi răceşte compoziţia.

Incorporează pricomigdalele sfărâmate şi pune vasul în congelator. Când începe să se congeleze, taie compoziţia cu un cuţit şi amestec-o cu mixerul, apoi serveşte-o în cupe, ca pe orice altă îngheţată.

Sorbet de dovleac

Sorbet de dovleac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.