Sorbet de lămâie şi busuioc
PrinteazaO reteta de sorbet de lamaie si busuioc din: zahar, apa, lamai, votca, busuioc si albus de ou.
pentru sorbet:
- 200 g zahăr
- 300 ml apă
- 3 lămâi
- 1 păhărel de votcă
- 6 frunze de busuioc
- 1 albuş de ou
pentru decor:
- busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Pune apa, zahărul şi coaja de la o lămâie într-o crăticioa- ră şi lasă-le să fiarbă 2 minute după ce au început să clocotească. Scoate coaja şi lasă siropul să se răcească. Adaugă zeama de lămâie şi votca.
Toacă mărunt busuiocul şi amestecă-1 cu lichidul. Incorporează cu grijă albuşul bătut spumă tare. Amestecă bine şi pune compoziţia în congelator pentru 2 ore.
Transferă apoi compoziţia în aparatul de făcut îngheţată şi procedează conform instrucţiunilor de preparare (sau în vasul blenderului răcit bine în congelator), apoi, după 20 de minute, pune din nou compoziţia în congelator. Serveşte sorbetul decorat cu frunzuliţe de busuioc proaspăt.
Sorbet de lămâie şi busuioc
Pofta buna!