Sorbet de lămâie şi busuioc

Printeaza

O reteta de sorbet de lamaie si busuioc din: zahar, apa, lamai, votca, busuioc si albus de ou.

Ingrediente:Sorbet de lămâie şi busuioc

pentru sorbet:

  • 200 g zahăr
  • 300 ml apă
  • 3 lămâi
  • 1 păhărel de votcă
  • 6 frunze de busuioc
  • 1 albuş de ou

pentru decor:

  • busuioc proaspăt

 

Mod de preparare:

Pune apa, zahărul şi coaja de la o lămâie într-o crăticioa- ră şi lasă-le să fiarbă 2 minute după ce au început să clocotească. Scoate coaja şi lasă siropul să se răcească. Adaugă zea­ma de lămâie şi votca.

Toacă mărunt busuiocul şi amestecă-1 cu lichidul. Incorporează cu grijă albuşul bătut spumă tare. Amestecă bine şi pune compoziţia în congelator pentru 2 ore.

Transferă apoi compoziţia în aparatul de făcut înghe­ţată şi procedează conform instrucţiunilor de preparare (sau în vasul blenderului răcit bine în congelator), apoi, după 20 de minute, pune din nou compoziţia în congela­tor. Serveşte sorbetul decorat cu frunzuliţe de busuioc proaspăt.

Sorbet de lămâie şi busuioc

Sorbet de lămâie şi busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.