Sorbet de lamaie cu lichior

Printeaza

Sorbet de lamaie cu lichior din: zahar, lamaie, oua, lichior italienesc, vin spumant.

 

Ingrediente:

  • 200 g zahăr
  • 350 ml zeamă de lămâie
  • 2 albuşuri
  • 4-6 linguri de lichior italienesc de lămâie, de ex. Limoncello
  • 1 sticlă de vin spumant

 

Mod de preparare:

Zahărul se fierbe în 150 ml de apă şi se amestecă până se topeşte. Siropul rezul­tat se lasă să se răcească.

Din albuşuri se bate o spumă moale. Se scoate de la frigider amestecul de lămâie şi se înglobează albuşurile.

Siropul de zahăr se ames­tecă bine cu zeama de lămâie. Se păstrează acoperit la congelator timp de 30 de minute.

Mixul rezultat se păs­trează la congelator 2 ore la fiecare 30 de minute se amestecă cu telul.

Se scoate sorbetul de la congelator şi se adaugă Limoncello după gust, până capătă o consistenţă cremoasă.

toarnă în pahare răcite de şampanie şi se adaugă, dacă se doreşte, şi vin spumant. Sorbetul se serveşte pe un pat de gheaţă pisată.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Grapefruit spritz

Grapefruit spritz din: suc de grapefruit, aperol, gheata, prosecco, coaja de grapefruit. Un cockail savuros, usor de pregatit si potrivit pentru serile reci de iarna.   Ingrediente: 50 ml suc de grapefruit 25 ml aperol gheata 50 ml prosecco coaja de grapefruit   Mod de preparare: Turnati sucul de grapefruit si aperol intr-un pahar rece. […]

Budincă de ţelină cu branza

Budincă de ţelină cu branza din: telina, frunze de telina, ceapa verde, usturoi, verde, salata verde, patrunjel, branza, oua, piper, ardei, chimen, gris, unt, seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g ţelină frunze de ţelină 20 fire de ceapă verde 10 fire de usturoi verde 1 salată verde mare 2 legături pătrunjel 250 g brânză […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.