Grapefruit spritz din: suc de grapefruit, aperol, gheata, prosecco, coaja de grapefruit. Un cockail savuros, usor de pregatit si potrivit pentru serile reci de iarna. Ingrediente: 50 ml suc de grapefruit 25 ml aperol gheata 50 ml prosecco coaja de grapefruit Mod de preparare: Turnati sucul de grapefruit si aperol intr-un pahar rece. […]
Sorbet de lamaie cu lichior
PrinteazaSorbet de lamaie cu lichior din: zahar, lamaie, oua, lichior italienesc, vin spumant.
Ingrediente:
- 200 g zahăr
- 350 ml zeamă de lămâie
- 2 albuşuri
- 4-6 linguri de lichior italienesc de lămâie, de ex. Limoncello
- 1 sticlă de vin spumant
Mod de preparare:
Zahărul se fierbe în 150 ml de apă şi se amestecă până se topeşte. Siropul rezultat se lasă să se răcească.
Din albuşuri se bate o spumă moale. Se scoate de la frigider amestecul de lămâie şi se înglobează albuşurile.
Siropul de zahăr se amestecă bine cu zeama de lămâie. Se păstrează acoperit la congelator timp de 30 de minute.
Mixul rezultat se păstrează la congelator 2 ore la fiecare 30 de minute se amestecă cu telul.
Se scoate sorbetul de la congelator şi se adaugă Limoncello după gust, până capătă o consistenţă cremoasă.
toarnă în pahare răcite de şampanie şi se adaugă, dacă se doreşte, şi vin spumant. Sorbetul se serveşte pe un pat de gheaţă pisată.
Pofta buna!
Budincă de ţelină cu branza din: telina, frunze de telina, ceapa verde, usturoi, verde, salata verde, patrunjel, branza, oua, piper, ardei, chimen, gris, unt, seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g ţelină frunze de ţelină 20 fire de ceapă verde 10 fire de usturoi verde 1 salată verde mare 2 legături pătrunjel 250 g brânză […]