Sorbet de limette
PrinteazaSorbet de limette din: zahar, suc de limette, coaja rasa de limette, vin alb si sampanie.
- 150 g zahăr
- 300 ml suc de limette
- coaja rasă de la 2 limette
- 500 ml vin alb sec
- 400 ml șampanie
Mod de preparare:
Se pun la fiert 150 ml de apă cu zahăr și coajă de limette și se toarnă suc de limette și vin alb.
Se lasă să se răcorească lichidul, se strecoară și se toarnă compoziția într-o formă plată, care se dă la congelator 4-5 ore.
Din 30 în 30 de minute, se scoate și se amestecă energic cu telul, pentru a nu se forma cristale mari de gheață.
Se scot porții din sorbet și se repartizează în 4 boluri de desert. Se completează cu șampanie și se ornează cu frunze de lămâiță și coajă de limettă.
Acest desert e potrivit pentru o masă copioasă, cu multă carne și grăsimi.
Pentru o notă mai bogată, serviți alături o cremă de ciocolată: se topesc 150 g ciocolată amăruie în 150 ml frișcă lichidă.
Se ia de pe foc și se încorporează un praf de sare și 2 linguri de rom.
Se lasă la frigider cel puțin 3 ore, apoi se mai adaugă 100 ml frișcă și se bate cu mixerul.
Sorbet de limette
Pofta buna!
Ce ine arata, nu e vremea, dar arata foarte bine!