Sorbet cu mentă, busuioc si lămâie
PrinteazaO reteta de sorbet cu menta, busuioc si lamaie din: frunze de menta, zahar, apa, suc de lamaie, frunze de busuioc, pepene galben si zahar.
- 2 linguri de frunze de menta proaspata
- 170 g zahar
- 375 ml apa
- 125 ml suc de lamaie
- 20 g frunze de busuioc proaspete
- 1 pepene galben
- 2 linguri de zahar, suplimentar
Mod de preparare:
într-un vas de mărime potrivită, pui pe foc apa şi zahărul, amestecând până la dizolvarea lui. Laşi să dea într-un clocot, apoi reduci flacăra şi fierbi la foc mic încă 5 minute, lei siropul de pe foc şi laşi să se răcească.
Folosind un robot de bucătărie, amesteci siropul de zahăr, sucul de lămâie şi frunzele de busuioc, tocate mare, până la omogenizare. Torni amestecul într-o formă puţin adâncă şi o pui la congelator pentru 3 ore sau până se întăreşte. Amesteci din nou cu un robot sau blender, apoi laşi iar la congelator alte câteva ore, ca să obţii sorbetul.
Intre timp, cureţi pepenele de coajă şi de seminţe şi-l tai în felii grosuţe. Amesteci într-un castron mic frunzele de mentă, tocate mare, cu sucul de lămâie şi zahărul, rămase.Torni amestecul peste pepenele pregătit şi dai totul la rece. Serveşti pepenele cu sorbet desupra. Este delicios!
Sorbet cu mentă, busuioc si lămâie
Pofta buna!