Sorbet de mere şi ceai verde
PrinteazaO reteta de sorbet de mere si ceai verde din: mere verzi, sirop de zahar, zeama de lamaie, apa si ceai verde.
- 340 g mere verzi
- 120 ml sirop de zahar
- 1 lamaie (zeama)
- 65 ml apa
- 3 pliculete de ceai verde
Mod de preparare:
Fierbe apa şi toarn-o peste pliculeţele de ceai. Lasă-le să se infuzeze 6 minute, strecoară lichidul şi pune-l la răcit. Intre timp, curăţă merele de coajă şi de cotoare, apoi taie-le feliuţe. Pune siropul la fiert şi, când începe să clocotească, adaugă merele şi lasă-le să fiarbă 5 minute, până când se înmoaie. Stinge focul şi lasă-le 15 minute să se răcească.
Pune merele şi siropul în vasul blenderului, împreună cu ceaiul şi zeama de lămâie, apoi mixează-le bine. Lasă compoziţia să se răcească, dă-o la frigider circa 30 de minute, apoi transfer-o în aparatul de făcut îngheţată şi ames- tec-o bine, până când se omogenizează.
Pune compoziţia într-o caserolă şi păstreaz-o în frigider până când se întăreşte. Când vrei să-1 serveşti, formează sfere din compoziţie cu ajutorul a două linguri, aşază-le în cupe sau în pahare şi adu sorbetul la masă, însoţit eventual de mere proaspete.
Sorbet de mere şi ceai verde
Pofta buna!