Sorbet de mere şi ceai verde

Printeaza

O reteta de sorbet de mere si ceai verde din: mere verzi, sirop de zahar, zeama de lamaie, apa si ceai verde.

Ingrediente:Sorbet de mere şi ceai verde

  • 340 g mere verzi
  • 120 ml sirop de zahar
  • 1 lamaie (zeama)
  • 65 ml apa
  • 3 pliculete de ceai verde

 

Mod de preparare:

Fierbe apa şi toarn-o peste pliculeţele de ceai. Lasă-le să se infuzeze 6 minute, strecoară lichidul şi pune-l la răcit. Intre timp, curăţă merele de coajă şi de cotoare, apoi taie-le feliuţe. Pune siropul la fiert şi, când începe să cloco­tească, adaugă merele şi lasă-le să fiarbă 5 minute, până când se înmoaie. Stinge focul şi lasă-le 15 minute să se răcească.

Pune merele şi siropul în vasul blenderului, împreună cu ceaiul şi zeama de lămâie, apoi mixează-le bine. Lasă compoziţia să se răcească, dă-o la frigider circa 30 de mi­nute, apoi transfer-o în aparatul de făcut îngheţată şi ames- tec-o bine, până când se omogenizează.

Pune compoziţia într-o caserolă şi păstreaz-o în frigi­der până când se întăreşte. Când vrei să-1 serveşti, formează sfere din compoziţie cu ajutorul a două linguri, aşază-le în cupe sau în pahare şi adu sorbetul la masă, însoţit eventual de mere proaspete.

Sorbet de mere şi ceai verde

Sorbet de mere şi ceai verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.