Cartofi dulci cu brânză și ierburi aromatice din: cartofi dulci, branza proaspata, ulei de masline, cimbru, rozmarin, sare, piper. Această rețetă simplă și delicioasă combină dulceața cartofilor dulci cu gustul sărat al brânzei și aromele proaspete ale ierburilor. Este o opțiune sănătoasă și satisfăcătoare pentru o masă savuroasă. Ingrediente: 2 cartofi dulci de dimensiuni medii […]
Sorbet de pepene galben cu seminţe de mac
PrinteazaSorbet de pepene galben cu seminţe de mac din: zahar, dextroza, pepene galben, apa, vin de porto, seminte de mac si menta.
Ingrediente:
Pentru sorbet:
- 160 g zahăr
- 50 g dextroză
- 300 g pepene galben (pulpă)
- 300 ml apă
- 10 ml vin Porto
Pentru decor:
- 30 g seminţe de mac
- mentă proaspătă
Mod de preparare:
Toarnă apa şi zahărul într-o crăticioară şi fierbe-le circa 7-8 minute din momentul în care încep să clocotească, până când obţii un sirop. Taie pulpa de pepene bucăţi, pune-le în blender, adaugă vinul şi pasează-le.
Răstoarnă-le într-un castron, încorporează siropul călduţ, apoi adaugă dextroza şi amestecă bine până când se dizolvă.
Lasă compoziţia să se răcească, apoi pune-o în aparatul de făcut îngheţată şi procedează conform instrucţiunilor de folosire. Serveşte sorbetul în cupe, presărat cu seminţe de mac şi decorat cu frunzuliţe de mentă proaspătă.
Sorbet de pepene galben cu seminţe de mac
Pofta buna
Frigărui de vită cu legume la grătar
Frigărui de Vită cu Legume la Grătar din: carne de vita, ardei gras, ceapa rosie, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei dulce. Această rețetă de frigărui de vită cu legume la grătar este perfectă pentru o cină sănătoasă și delicioasă. Această rețetă este pentru 4 porții. Ingrediente: 500g carne de vită tăiată cuburi […]