Sorbet de pepene galben cu seminţe de mac
PrinteazaO reteta de sorbet de pepene galben cu seminte de mac din: zahar, dextroza, pepene galben, apa, vin de porto, seminte de mac si menta.
Pentru sorbet:
- 160 g zahăr
- 50 g dextroză
- 300 g pepene galben (pulpă)
- 300 ml apă
- 10 ml vin Porto
Pentru decor:
- 30 g seminţe de mac
- mentă proaspătă
Mod de preparare:
Toarnă apa şi zahărul într-o crăticioară şi fierbe-le circa 7-8 minute din momentul în care încep să clocotească, până când obţii un sirop. Taie pulpa de pepene bucăţi, pune-le în blender, adaugă vinul şi pasează-le.
Răstoarnă-le într-un castron, încorporează siropul călduţ, apoi adaugă dextroza şi amestecă bine până când se dizolvă.
Lasă compoziţia să se răcească, apoi pune-o în aparatul de făcut îngheţată şi procedează conform instrucţiunilor de folosire. Serveşte sorbetul în cupe, presărat cu seminţe de mac şi decorat cu frunzuliţe de mentă proaspătă.