Sorbet de pepene galben cu seminţe de mac

Printeaza

O reteta de sorbet de pepene galben cu seminte de mac din: zahar, dextroza, pepene galben, apa, vin de porto, seminte de mac si menta.

Ingrediente:Sorbet de pepene galben cu seminţe de mac

Pentru sorbet:

  • 160 g zahăr
  • 50 g dextroză
  • 300 g pepene galben (pulpă)
  • 300 ml apă
  • 10 ml vin Porto

Pentru decor:

  • 30 g seminţe de mac
  • mentă proaspătă

 

Mod de preparare:

Toarnă apa şi zahărul într-o crăticioară şi fierbe-le circa 7-8 minute din momentul în care încep să clocotească, până când obţii un sirop. Taie pulpa de pepene bucăţi, pune-le în blender, adau­gă vinul şi pasează-le.

Răstoarnă-le într-un castron, încorporează siropul căl­duţ, apoi adaugă dextroza şi amestecă bine până când se dizolvă.

Lasă compoziţia să se răcească, apoi pune-o în aparatul de făcut îngheţată şi procedează conform instrucţiunilor de folosire. Serveşte sorbetul în cupe, presărat cu seminţe de mac şi decorat cu frunzuliţe de mentă proaspătă.

 

Sorbet de pepene galben cu seminţe de mac

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.