Sorbet de visine cu ghimbir si menta
PrinteazaSorbet de visine cu ghimbir si menta din: vişine, ghimbir, zahăr pudră, smântână dulce, frunze de mentă.
Ingrediente:
- 750 g vişine
- 1 bucăţică de ghimbir cât o alună
- 75 g zahăr pudră
- 100 g smântână dulce
- frunze de mentă
Mod de preparare:
Se scot sâmburii de la vişine şi pulpa se pasează; se pun deoparte 2 linguri din piure. Se decojeşte ghimbirul şi jumătate din cantitate se trece printr-o presă cum este cea pentru usturoi.
Se adaugă la compoziţia mare de piure de vişine. Se înglobează 70 g zahăr pudră şi :e dă la congelator cca 4 on. în acest timp se amestecă a intervale regulate, pen- tria nu se forma cristale de ghtaţă.
Se stoarce in acelaşi mod şi estul de ghimbir şi se anestecă împreună cu srtântâna dulce şi 1 linguriţă cuzahăr pudră. Se toarnă pe fafurii şi se aşază deasupra pc’ţii de sorbet şi frunze de mmtă.
Sorbet de visine cu ghimbir si menta
Pofta buna!