Sorbet de visine cu ghimbir si menta

Printeaza

Sorbet de visine cu ghimbir si menta din: vişine, ghimbir, zahăr pudră, smântână dulce, frunze de mentă.

Sorbet_de_visine_cu_ghimbir_si_menta

Ingrediente:

  • 750 g vişine
  • 1 bucăţică de ghimbir cât o alună
  • 75 g zahăr pudră
  • 100 g smântână dulce
  • frunze de mentă

Mod de preparare:

Se scot sâmburii de la vişine şi pulpa se pasează; se pun de­oparte 2 linguri din piure. Se decojeşte ghimbirul şi jumătate din cantitate se trece printr-o presă cum este cea pentru us­turoi.

Se adaugă la compoziţia mare de piure de vişine. Se înglobează 70 g zahăr pudră şi :e dă la congelator cca 4 on. în acest timp se ameste­că a intervale regulate, pen- tria nu se forma cristale de ghtaţă.

Se stoarce in acelaşi mod şi estul de ghimbir şi se anestecă împreună cu srtântâna dulce şi 1 linguriţă cuzahăr pudră. Se toarnă pe fafurii şi se aşază deasupra pc’ţii de sorbet şi frunze de mmtă.

Sorbet de visine cu ghimbir si menta

Sorbet_de_visine_cu_ghimbir_si_menta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.