Sorbet de Ceai Verde din: apa, zahar, ceai verde, zeama de lamaie. Împrospătează-ți zilele calde de vară cu un desert ușor și revigorant. Această delicatesă îți va răcori simțurile, combinând aromele subtile de ceai verde cu o notă citrică, pentru un echilibru perfect între dulce și amar. Fie că vrei să închei o masă festivă […]
Sorbet de zmeura cu piscoturi de casa
PrinteazaSorbet de zmeura cu piscoturi de casa din: ouă, sare, zahăr, zahăr vanilat, făină, zahar pudra, apă, albuşuri, zmeură pasată, şampanie.
Ingrediente:
- 2 ouă
- 1 praf sare
- 50 g zahăr
- 1/2 plic zahăr vanilat
- 50 g făină
- zahăr pudră
Pentru sorbet:
- 300 ml apă
- 250-300 g zahăr pudră
- 2 albuşuri
- 300 ml zmeură pasată
- 120 ml şampanie
Mod de preparare:
Se separă ouăle şi se bat albuşurile cu telul, adăugând un praf de sare: se înglobează apoi 2/3 din cantitatea de zahăr, adăugând treptat câte puţin şi bătând continuu până ce se obţine o compoziţie de bezea foarte tare şi strălucitoare.
Se bate spumă gălbenuşul cu restul de zahăr tos şi cu zahărul vanilat.
Se înglobează cu atenţie făina, care se trece prin sită şi apoi compoziţia de albuş.
Se aşază compoziţia în seringa de ornat prevăzută cu forma cu capăt drept şi se şpriţează inele de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se presară zahăr şi se coc cca 10 min. în cuptorul încins la 170 °C.
După coacere se desprind de pe hârtie cu spatula şi se lasă să se răcească pe un grătar.
Se prepară sorbetul: se dă apa într-un clocot şi se adaugă zahărul: se fierbe siropul şi se lasă să se răcească.
Se bate albuşul, dar nu foarte tare şi se înglobează în siropul rece.
Se toarnă piureul rece de zmeură şi se adaugă şampania.
Se aşază în maşina de făcut îngheţată şi se lasă să se congeleze cca 25-30 min.
Sorbet de zmeura cu piscoturi de casa
Pofta buna!
Pofta buna!