Sorbet

Printeaza

Sorbet din: zahar, apa, sare, capsuni, lamaie.

Ingrediente:Sorbet

  • 140 g zahăr
  • 75 ml apă
  • 1/4 linguriţă sare
  • 750 g căpşuni proaspăt culese, curăţate
  • 3 linguri zeamă de lămâie

 

 

Mod de preparare:

Zahărul, apa şi sarea se amestecă într-o cratiţă, la temperatură medie. Se fierb, amestecând continuu, până se dizolvă zahărul şi sarea, aproximativ 3 minute. Se lasă 15 minute la răcit.

Căpşunile se pasează în blender, împreună cu zeama de lămâie şi siropul răcit, până se obţine o compoziţie omogenă, Pentru o textură mai fină, se dă amestecul prin sită.

Se acoperă şi se dă la frigider cel puţin 4 ore sau peste noapte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.