Soricei din flori de salcam

Printeaza

Soricei din flori de salcam din: flori de salcam, oua, faina, zahar, lapte, ulei, sare, zahar vanilat.

Ingrediente:Soricei din flori de salcam

  • 20 flori de salcâm proaspete, cu floarea cât mai bogată
  • 2 ouă
  • 3 linguri făină + făină pentru tapetat florile
  • 3 linguri zahăr
  • un pahar lapte
  • o lingură ulei
  • sare
  • ulei pentru prăjit
  • un plic zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Se freacă ouăle cu sarea şi zahărul într-un vas, se adaugă uleiul, apoi, treptat, făina, amestecând continuu. Se subţiază compoziţia turnând, puţin câte puţin, laptele, până când devine ca o smântână lichidă.

Florile de salcâm se spală şi se scurg foarte bine de apă. Se ia câte o floare de salcâm, se trece pe ambele părţi prin făină, apoi prin aluatul preparat şi se pune la prăjif în uleiul încins (precum gogoşile).

Se prăjeşte pe ambele părţi şi se scoate pe un şerveţel pentru a se scurge bine de ulei. Se numesc şoricei, deoarece prin prăjire capătă forma unui şoarece.

Se presară cu zahăr vanilat şi se servesc calzi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.