Soricei din flori de salcam
PrinteazaSoricei din flori de salcam din: flori de salcam, oua, faina, zahar, lapte, ulei, sare, zahar vanilat.
- 20 flori de salcâm proaspete, cu floarea cât mai bogată
- 2 ouă
- 3 linguri făină + făină pentru tapetat florile
- 3 linguri zahăr
- un pahar lapte
- o lingură ulei
- sare
- ulei pentru prăjit
- un plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Se freacă ouăle cu sarea şi zahărul într-un vas, se adaugă uleiul, apoi, treptat, făina, amestecând continuu. Se subţiază compoziţia turnând, puţin câte puţin, laptele, până când devine ca o smântână lichidă.
Florile de salcâm se spală şi se scurg foarte bine de apă. Se ia câte o floare de salcâm, se trece pe ambele părţi prin făină, apoi prin aluatul preparat şi se pune la prăjif în uleiul încins (precum gogoşile).
Se prăjeşte pe ambele părţi şi se scoate pe un şerveţel pentru a se scurge bine de ulei. Se numesc şoricei, deoarece prin prăjire capătă forma unui şoarece.
Se presară cu zahăr vanilat şi se servesc calzi.
Pofta buna!