Sorici la gratar din: sorici de porc, usturoi, ulei, smantana, sare grunjoasa, piper si boia. Ingrediente: 500 g sorici proaspat de porc 4 catei de usturoi 4 linguri ulei 4 linguri smantana sare grunjoasa piper boia Mod de preparare: Curăţaţi şoriciul şi spălaţi-l bine. Tăiaţi-l apoi în fâşii pe care ştergeţi-le de apă […]
Sorici in saramura
PrinteazaO reteta simpla de sorici in saramura din: sorici, sare, sare grunjoasa si apa rece nefiarta.
Ingrediente:
- şorici
- sare
pentru saramură:
- 6 linguri de sare grunjoasă
- apă rece (nefiartă)
Mod de preparare:
Şoriciul se taie în fâşii late de 2-3 cm, se presară sare şi se rulează fiecare fâşie.
Şoriciul rulat se aşază într-un borcan de un kg, se pune sare şi se umple cu apă rece (de fântână sau de izvor).
Se lasă în această saramură 8-10 zile.
Dacă şoriciul lasă sânge în saramură, se scoate, se spală, se pune din nou în borcan şi se înlocuieşte saramura.
Poftă bună!
Poate te intereseaza si:
Sorici la gratar
Piftie cu limba de porc
Piftie cu limba de porc din: picior de porc, ureche, carne de porc, limba, dafin, sorici, usturoi, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 1 picior de porc 1 ureche de porc 1/2 căpăţână de porc 300 g carne macră 1 limbă de porc sare piper negru măcinat frunze de dafin 2-3 morcovi 1 ţelină întreagă 2 cepe 1/2 […]
Sangerete afumat
Sangerete afumat din: carne slaba, slanina, sorici, sange, condimente. Ingrediente: 300 g carne slabă 300 g slănină 500 g şorici 600-800 ml sânge colectat după înjunghierea porcului conndimente (sare, piper pisat, chimen, cuişoare pisate etc.), după preferinţă şi imaginaţie Mod de preparare: Se pun la fiert, cu puţină sare, carnea şi şoriciuul. Când carnea […]
Cum se prepara sunca prin sarare sau afumare
Pulpa din spate, căreia i se scoate osul primcipal şi se taie piciorul de la încheietură în jos reprezintă şiunca propriu-zisă. Spata este piciorul din faţă, căruia i se secot toate oasele împreună cu „lopăţica“. Şunca din pulpă se prepară cu şoriciul pe ea. Cea de pe spată, din care se prepară rulada, se curăţă […]
Cum se parleste si opareste porcul
După ce s-a scurs tot sângele, porcul trebuie opărit sau pârlit, în funcţie de dorinţă şi posibilităţi. Se pot efectua şi ambele operaţiuni, caz în care pielea va deveni mai fragedă şi cu un miros plăcut. Pentru pârlire, porcul se aşază pe un loc uscat, presărat cu paie, tot uscate, după care se acoperă tot […]
Pofta buna!